Hilarious. A Very Creative Agency
Diensten

Wat doen we
bij Hilarious?

Leuke dingen, ja, maar hoe?
Creatie —
01/

Creatie en conceptie van globale communicatie

Nood aan een creatieve campagne die écht blijft hangen?

Wij integreren u in het proces en denken samen met u na om unieke resultaten te behalen.

Strategie —
02/

Digital strategie

Wij begeleiden u in een overkoepelend denkproces met als doel het definiëren van uw digitale aanwezigheid, in overeenstemming met uw doelstellingen en de kernwaarden van uw merk.

Om uw merkstrategie vorm te geven, doorlopen we een aantal essentiële stappen. Dit omvat een grondige benchmark- en concurrentieanalyse, een analyse van uw doelstellingen, een evaluatie van uw huidige communicatie en mogelijke verbeterpunten. Op basis hiervan bepalen we de communicatiedoelstellingen en identificeren we de juiste middelen om deze te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld het opstellen van een sociale media strategie, een strategie voor field marketing activiteiten, een klantenwervingsstrategie, een doordachte 'inbound marketing'-aanpak en een evaluatie van de return on investment voor uw producten en diensten omvatten.

Design —
03/

Reputatie en branding

Uw reputatie, uw imago, daar staat u zelf voor in!

Het is onze taak om het publiek te plezieren! Samen definiëren we uw identiteit aan de hand van uw waarden en positie in de markt, om u een volledig imago te bieden. Dit omvat onder andere een logo, grafisch charter, editoriaal charter, iconografie en alle benodigde elementen voor zelfstandig gebruik. We begeleiden u bij het vermijden van valkuilen, zodat u een beslissing kunt nemen die gebaseerd is op zowel zakelijke rationaliteit als creatieve emotionele aspecten. We beginnen altijd met een workshop om uw verwachtingen, waarden en behoeften te begrijpen. Vervolgens creëren we een moodboard om uw merk een sfeer te geven. Nadat dit stadium is voltooid, zullen we verschillende opties schetsen en zodra u uw keuze heeft gemaakt, zetten we uw logo op papier. Een grafisch draaiboek completeert het geheel en voilà! Uw merk is nu uniek en onderscheidt zich van de concurrentie.

Design —
04/

UX/UI

Weet je nog de tijd dat Beyoncé Knowles slechts een van de leden van Destiny's Child was?

Al 20 jaar monitoren wij de evolutie en het gedrag van de gebruikers via de diverse beeldschermen! Vandaag verloopt ruim 70% van het verkeer via de smartphone: de regels en normen van 2 jaar geleden zijn alweer achterhaald. We coachen u bij de conceptie van innovatieve en praktische digitale interfaces en klant belevenissen. Dankzij onze competenties in webdesign en ons inzicht in gebruikers trajecten in de digitale sfeer, hebben we een goede kijk op de toekomstige behoeften van uw doelgroep, om de doeltreffendheid van uw digitale aanwezigheid te optimaliseren.

Dit heeft een enorme invloed op het klikgedrag op een e-commerce site, het engagement van uw klanten op uw website, of de conversiegraad op een spelletjessite. Wij vinden deze expertise even belangrijk als de technische ontwikkeling. Wij kennen de volledige collectie van Jakob Nielsen omtrent de best practices, en we nemen elk jaar deel aan de AWWWARDS-conferenties.

Strategie —
05/

Contentstrategie

Op deze manier creëren we aantrekkelijke, authentieke en begrijpbare content.

Door een relevante contentstrategie te ontwikkelen, streven we naar coherentie tussen alle communicatiemiddelen, zoals de website en sociale media. Het draait hierbij ook om het leveren van de juiste content op het juiste moment en via het juiste kanaal voor uw doelgroep.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het maximaliseren van de vindbaarheid in zoekmachines en het genereren van kwalitatief verkeer naar uw website. Zo kan de gebruiker aangepaste content ontvangen die aan zijn of haar behoeften voldoet.

Development —
06/

Web Application

Sinds de oprichting van Hilarious in 2012 ontwikkelen wij applicaties op maat in .Net.

Ons team – dat vooral uit analist-programmeurs bestaat – realiseert voor onze klanten platformen, oplossingen van het intranet type, transactionele sites, diverse webapplicaties, ...

Statische webapplicatie, Dynamische webapplicatie, Webapplicatie van het gaming type, Webapplicatie van het transactionele type, Webapplicatie van het e-commerce type, Webapplicatie van het portal type.

Creatie —
Design —
Development —
07/

Websitecreatie

Wij zijn trots op ons vermogen om een complete en flexibele coaching aan te bieden bij de creatie van websites en de ontwikkeling van digitale applicaties (web en mobiel).

Wij nemen het volledige traject voor onze rekening bij het realiseren van uw website. Dit omvat grafische conceptie, content, animaties, paginaovergangen, HTML-integratie, back-end development, hostingconfiguratie, beveiliging en onderhoud. Hierdoor wordt de duurzaamheid van uw project gewaarborgd, rekening houdend met de ontwikkelingen van browsers.

Design —
08/

Design & Graphic design

Wij creëren om te starten een sterk en uniek grafisch concept!

Het draait allemaal om het vinden van een goed evenwicht tussen grafisch ontwerp, typografie, beeldbewerking, vormen en ruimte, zonder daarbij de betekenis en de boodschap van de tekst uit het oog te verliezen. Wij streven naar diverse methoden om een uniek, krachtig en flexibel grafisch ontwerp te creëren dat uw merk aanspreekt en relevant is. We denken na over elk medium en bieden een alomvattende identiteit aan. Deze expertise omvat ook verpakkingen, het ontwerpen van brochures, folders en PoS-materiaal.

MOTION DESIGN —
09/

Animatievideo

Video is een krachtig en effectief communicatiemiddel, vooral bij millennials.

Met onze creatieve denkkracht creëren we impactvolle storytelling voor diverse soorten content en platforms.

De menselijke aandachtsspanne is beperkt tot slechts 8 seconden, terwijl 65% van de bevolking een visueel geheugen heeft. In 2020 is het bekijken van korte videoclips op smartphones zelfs met 300% toegenomen.

Wij produceren duidelijke en boeiende animaties om de aandacht van uw publiek vast te houden en hierop in te spelen.

Creatie —
Design —
Strategie —
10/

Social Media

Er is geen ander communicatiemiddel dat zo direct en overtuigend is als sociale media.

Ons doel is om gericht verkeer naar uw digitale, fygitale, of fysieke verkooppunten te genereren door uw doelgroep aan te trekken met relevante content. Dit omvat een grondige analyse, het kiezen van geschikte formats, creativiteit, het opstellen van een specifiek schema, en het monitoren van prestatie-indicatoren om uw sociale media-activiteiten te optimaliseren.

Creatie —
Design —
Strategie —
11/

Contests & Gamification

Sinds 2012 hebben we honderden gaming mechanismen ontwikkeld!

Ons advies is om uw communicatiedoelstellingen op een originele manier na te streven. Spel bevordert engagement, motivatie en de bereidheid om zich volledig in te zetten! Of het nu gaat om bewustwording, productpromotie, evenementen of educatieve context, leid gebruikers continu en effectief naar een positieve ervaring! Een succesvol spel voor een breed publiek versterkt de loyaliteit van klanten zonder opdringerig te zijn, stimuleert virale marketing en verzamelt waardevolle gegevens. Dit heeft niet alleen een positief effect op uw imago en reputatie, maar biedt ook een uitstekende stimulans voor klantentrouw.

We hebben meer dan 500 op maat gemaakte digitale activaties ontworpen met originele spelmechanismen, waarbij deelnemers gemiddeld 2 minuten en 30 seconden doorbrengen in de wereld van onze klant. Zo'n langdurige interactie met een merk is zeer moeilijk te bereiken met andere soorten campagnes.

Proximus, Cofidis, Toyota en het Italiaanse bureau voor Toerisme hebben ons al het vertrouwen gegeven door gamification toe te passen. Waar wacht u nog op om hetzelfde te doen?

Meer info
Creatie —
Design —
Development —
12/

Experience en interactie

Sinds 2012 hebben we honderden gaming mechanismen ontwikkeld!

Ons advies is om uw communicatiedoelstellingen op een originele manier na te streven. Spel bevordert engagement, motivatie en de bereidheid om zich volledig in te zetten!

Of het nu gaat om bewustwording, productpromotie, evenementen of educatieve context, leid het gebruikers continu en effectief naar een positieve ervaring! Een succesvol spel voor een breed publiek versterkt de loyaliteit van klanten zonder opdringerig te zijn, stimuleert virale marketing en verzamelt waardevolle gegevens. Dit heeft niet alleen een positief effect op uw imago

Design —
Development —
Strategie —
13/

e-Mailingcampagne

Cijfers bewijzen het: e-mailing is het beste middel om uw doelgroep te raken. Tenminste ...

Op voorwaarde dat de verzending frequentie goed wordt beheerd, dat de inhoud interessant is en dat telkens met een boeiend onderwerp wordt uitgepakt.

De e-mail specifieke HTML-clipping is een techniek die constant evolueert en die wij al vele jaren beheersen en op de voet blijven volgen. Uw mail moet correct verschijnen op een desktop, een tablet of een smartphone! Uw nieuwsbrief moet even perfect ogen in Gmail, Outlook, Hotmail, Yahoo enz. Dit is een vak apart. Wij realiseren e-mailcampagnes met alle vereiste ernst en aandacht.

We bieden A/BTesting, copy op maat, doeltreffende CTA ...

We beheersen zowel Adobe Campaign als Splio of MailChimp.

Wij staan borg voor het beheer van uw database(s), hun hosting en onderhoud (of liever niet?). Het is aan u om te beslissen of uw databanken altijd up-to-date zijn.

Design —
Motion Design —
Strategie —
14/

Onlinereclame

Het is niet verstandig om reclame van vroeger in de huidige schema’s te willen proppen.

Dat heeft weinig zin, omdat de doelstellingen zijn geëvolueerd. Online reclame is anders, omdat uw doelgroep verschilt. Een campagne is een samenhangend geheel van acties en creaties die een merk, product of dienst aantrekkelijk maken in de ogen van zowel uw bestaande als potentiële klanten.

Wij zorgen ervoor dat bestaand materiaal wordt omgevormd naar specifieke digitale formaten door boeiende animaties te creëren met bijzondere aandacht voor CTA (call-to-action).

Ons doel is om u zichtbaar te maken bij uw doelgroep, commercieel succesvol te zijn en te onderscheiden van uw concurrenten. Hoe? Met onze krachtige vaardigheden op het gebied van storytelling (uitdagend, eigenzinnig), videoproductie (opname en nabewerking) en digitale expertise (montage, aanpassing, verspreiding).

Design —
15/

3D

Wij maken gebruik van 3D als ondersteuning voor onze projecten op het gebied van merkimago en webcreatie.

3D biedt meer vrijheid en diepgang dan traditionele beelden: het zorgt voor een indrukwekkend realistische weergave. Wij beheersen alle creatieve aspecten van het 3D-proces om aan alle vereisten van een project te voldoen.